Nyhedsbrev:
Sanos Clinic 1 år
/om-sanos/
2018 – En spændende begyndelse
For præcis et år siden i dag, den 9. april 2018, startede vi Sanos Clinic. Vores ambition var og er at opbygge en klinik dedikeret til forskning og opbygge et troværdigt forhold til vores deltagere og indfri vores samarbejdspartneres forventninger. Vi startede vores virke med store forhåbninger om succes, og de ambitioner er godt på vej. I løbet af vores først år har Sanos igangsat fem forskellige videnskabelige undersøgelser.
Videnskabelige projekter
Vi lagde ud med at gennemføre en klinisk undersøgelse hvori kvinder i overgangsalderen blev tilbudt at indtage et kosttilskud med en forventet positiv effekt på de gener som oftest ses hos kvinder i denne aldersgruppe. Dette projekt involverede 50 kvinder og varede til december 2018. De endelige resultater er på vej, og de foreløbige data ser lovende ud.
Efter dette vellykkede studie har vi tre andre igangværende videnskabelige projekter:
- Slidgigt - I dette forsøg afprøves det kendte smertestillende middel diclofenac i en ny gelform til lokal påføring hos personer med slidgigt i knæet. Formålet er at vurdere om behandlingen i højere grad end vanlig lokalbehandling har en smertedæmpende effekt.
- Astma - I forskningsprojektet indgår personer som pga. svær astma får daglig behandling med prednisolon i tabletform. Kun personer med såkaldt eosinophil astma kan indgå. Formålet er at vurdere om en behandling med ny medicin som påvirker Interleukin-5 kan nedsætte brugen af prednisolon.
- Colitis ulcerosa - I forskningsprojektet indgår personer med let til moderat colitis ulcerosa. Formålet er at vurdere i hvilken udstrækning en behandling med medicin som hæmmer interleukin-36 har en gavnlig effekt på sygdommen.
I april 2019 opstartes et videnskabeligt projekt hvor personer med kronisk håndeksem kan indgå.
Du kan tilmelde dig et klinisk forsøg på vores hjemmeside:
Personale
I løbet af vores første år har vi budt flere nye medarbejdere velkommen. I øjeblikket er vi 14 kvalificerede sygeplejersker, læger og forskningsassistenter samt vores radiograf. Alle arbejder med det formål at sikre, at de kliniske studier forløber behageligt, sikkert og i overensstemmelse med gældende regler og procedurer.
Du kan lære mere om nogle af vores kollegaers erfaringer og kvalifikationer på vores Facebook-side:
Betina Helmer – Klinisk Studiekoordinator
Cecilie Tobiassen – Forskningssekretær
Henning Bay Nielsen – Speciallæge dr.med.
Lara Henningsen – Chefsygeplejerske
Poul-Henrik Frandsen – Radiograf
Sara L. Kristensen – Projektsygeplejerske
2019 – Vi fejrer ét års aktivitet
I 2019 vil vi fortsat gøre vores bedste for at give vores deltagere de bedste kliniske ydelser, så vi sammen kan opnå relevante resultater i vores højkvalitetsforskning og hjælpe med at udvikle nye, livsforbedrende lægemidler og kosttilskud. Vi vil fortsat være tro mod vores kerneværdier:
- Patienten i fokus - Patientens ve og vel kommer altid først, og vi prioriterer at tilbyde den bedste omhu og opmærksomhed.
- Sikkerhed - Sikkerheden er i top. Gennem viden, træning og kompetencer opnår vi en høj sikkerhed for vores patienter i de kliniske forsøg og sikrer samtidigt de nødvendige resultater til lægemiddeludviklingen.
- Kvalitet - Kombinationen af vores høje kundeservice med avancerede faciliteter og udstyr giver os mulighed for at levere de bedste, mest pålidelige services og resultater til både deltagere og samarbejdspartnere, mens vi løbende fokuserer på at blive endnu bedre.
- Integritet - Vi sætter høje etiske standarder for alt hvad vi gør, og vi følger stærke moralske principper, der omfatter alle regler og anbefalinger til kliniske forsøg.
- Professionalisme - Vores erfarne og veluddannede medicinske team tilbyder dedikation og de bedste oplevelser til vores patienter, således at pålidelige og troværdige relationer kan opbygges.
Hvad fremtiden bringer
I den nærmeste fremtid vil Sanos udvide aktiviteterne og tilbyde deltagelse i kliniske fase I studier. Fase I udgør den tidlige del af lægemiddeludviklingen, hvor deltagerne vil være i stand til at overnatte komfortabelt, imens de overvåges af vores kvalificerede sundhedspersonale. Til dette formål vil vi oprette en ny klinisk afdeling med et sengeafsnit i vores bygning på Herlev Hovedgade 82. Vores klinik vil naturligvis fortsætte med at tilbyde kliniske studier i de senere faser som for nuværende. I forbindelse med etableringen af den nye kliniske afdeling vil vi benytte lejligheden til at renovere ejendommens ydre og forskønne de omkringliggende arealer.
For at give bedre og mere avancerede behandlinger til vores deltagere har vi netop fået færdiginstalleret en moderne MRI-skanner, der skal bruges til vores kliniske forskningsprojekter. MRI-skanneren giver os mulighed for at tilbyde noget helt exceptionelt til vores deltagere og sætter os i stand til at lave forskning i verdensklasse. Det tror vi på er gavnligt for udviklingen af nye behandlingsmuligheder for patienter indenfor blandt andet slidgigt og hjertekar-sygdomme. Vi ser frem til at kunne tilbyde deltagelse i studier med MRI-skanninger fra efteråret 2019.
I løbet af vores første år har vi haft næsten 400 patientbesøg, og vi forventer at øge dette tal væsentligt inden årets udgang, når vi starter nye kliniske studier inden for flere sygdomsområder.
Følg vores sociale medier for at holde dig opdateret om vores nyheder og kliniske studier: